top of page

День безпечного Інтернету в Ліцеї №10

Як відомо, 6 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day), який проходить під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Метою проведення є залучення якомога більшої кількості людей для створення кращого Інтернету для всіх, а також розуміння небезпек та ризиків, що підстерігають користувачів всесвітньої мережі, зокрема підлітків.

Відзначення цієї події відбулося і у Ліцеї №10 Мелітопольської міської ради Запорізької області. Вчителі інформатики Дудко І.О. та Маніта Т.В., класні керівники разом з педагогами та учнями провели цікаві заходи.


1.Педагогічна нарада “Компетентний учитель – компетентний учень!”

Ще напередодні цієї дати, в рамках педагогічної наради відбулося обговорення важливості розвитку інформаційних компетенцій учнів та вчителів. Головною умовою, яку висуває сучасне інформаційне суспільство до школи, є конкурентоспроможність випускника, набуття ним таких якостей, як самостійно, критично і творчо мислити, вільно працювати з інформацією.

Під час наради обговорювали основні проблемні моменти, пов’язані з дистанційним навчанням, інтернет-комунікацією з учнями та батьками, онлайн навчанням та розвитку інформаційних компетенцій. Була проведена вправа «П’ять повідомлень», сутність якої полягала в обговоренні п’яти повідомлень щодо прав людини в умовах цифрової ери.


2. Класні години «Використовуй Інтернет безпечно!», “Інтернет -

користь чи прихована небезпека?”

Класними керівниками Ліцею №10 були проведені заходи щодо здорового та безпечного використання Інтернет ресурсів. Учні отримали відповідні роз’яснення, обговорили віртуальні загрози, які можуть завдати шкоди у реальному житті. Було запропоновано цікаві методи та шляхи запобігання психологічних травм та небезпек, що несе в собі мережа. Діти ознайомились з правилами поводження в Інтернеті, навчились використовувати й перевіряти відкриті інформаційні джерела та прослухали онлайн-курс «Приватність дітей в Інтернеті».



3. Онлайн - дошка Padlet “Ліцей 10 за безпечний і корисний Інтернет”

Учні 9 та 10 класів ознайомились із електронним посібником для підлітків the Web We Want (Інтернет, який ми хочемо). Дізнались про права та обов'язки в Інтернеті, як користуватись Інтернетом проактивно і відповідально, що таке авторське право.

Симулятор “Онлайн - безпека для підлітків” навчив вихованців, як створити безпечний пароль і захистити свою приватність у мережі та як розпізнати онлайн - шахрая.

На онлайн уроці із кібербезпеки “Я. Безпека. Кіберпростір” учні дізнались багато корисної інформації, як атакують хакери, як кібергігієна може врятувати особисті дані та гроші та як захистити себе від кіберзагроз та бути кіберсвідомими.



 4. Онлайн урок для учнів 11-х класів «Як створити свій цифровий

Щит?».

Для учнів 11-х класів були проведені уроки, майстер-класи для підвищення інформаційної обізнаності та отримання нових цифрових навичок. Учні дізналися, якими засобами можна убезпечити себе від перегляду небажаної реклами, спаму, як розпізнати та реагувати на фішингові повідомлення, та чому потрібно оновлювати операційну систему та антивірусне програмне забезпечення. Діти виконали інтерактивну вправу зі створення хмари слів «Ознаки фішингу», а також переглянули онлайн-урок із кібербезпеки «Я. Безпека. Кіберпростір».




Учасники заходів, присвячених «Дню безпечного Інтернету», залишились задоволеними від покращення свого рівня комп’ютерної грамотності та отриманих корисних знань.

Педагогічний колектив та учні Ліцею №10 невпинно продовжують опановувати світ інформаційних технологій та розвиватись у бурхливому потоці даних!

Ми зробили цей День - день заради безпечнішого та найкращого Інтернету!

30 переглядів0 коментарів
bottom of page